Muž zemřel za volantem

Muž zemřel za volantem
ilustrační foto ZZS

Ve středu v podvečer vyjížděla k dopravní nehodě v katastru obce Prosenice hlídka dopravních policistů, která na místě zjistila, že v osobním vozidle Ford jel po komunikaci I/47 ve směru od Přerova na Osek nad Bečvou 67letý řidič. Ten během jízdy zemřel.

"Během jízdy, pravděpodobně z důvodu náhlé zdravotní indispozice, ztratil kontrolu nad řízením a přejel do protisměrné části vozovky, kde zpětným zrcátkem zavadil o řídítka cyklisty, který jel v protisměru. Cyklista po kolizi spadl na silnici. Vůz po střetu pokračoval dál v jízdě směrem na Osek nad Bečvou, kde se ho spolucestujícím, asi po 850 metrech, podařilo zastavit u pravého okraje vozovky. I přes veškerou snahu zdravotníků se nepodařilo životní funkce řidiče obnovit a na místě zemřel," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že cyklista byl na místě události ošetřen jednorázově. Požití alkoholu bylo u něho vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Škoda byla vyčíslena na 1 000 Kč. Z důvodu řádného objasnění příčiny a okolností dopravní nehody byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. (red)

 

Komentáře

trestný čin usmrcení z nedbalosti?

Trestný čin usmrcení z nedbalosti? ať to čtu vícekrát, tak nechápu - řidič vozidla zemřel následkem zdravotní indispozice a nikoho nezabil, tak jaký trestný čin?

Poslat nový komentář