Opilý motocyklista havaroval. Po sto metrech jízdy po strništi

Opilý motocyklista havaroval. Po sto metrech jízdy po strništi
ilustrační foto

V neděli 26. srpna 2018 po druhé hodině v noci řídil pětadvacetiletý řidič mezi obcemi Březsko a Hvozd motocykl značky Kawasaki. Při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci. Po projetí nehlubokým příkopem muž pokračoval v jízdě na poli. Po asi 110 metrech pak z dosud přesně nezjištěných příčin havaroval.

Při havárii muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. „Provedenými dechovými zkouškami policisté u muže změřili hodnoty 1,73 a 1,68 ‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Uvedl, že bezprostředně před jízdou navštívil taneční zábavu, kde požíval tvrdý alkohol. Dalším šetřením policisté zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění,“ konstatoval policejní mluvčí František Kořínek.

Pro své jednání je řidič nyní podezřelý z několika dopravních přestupků a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Za uvedené jednání mu mimo toho hrozí také finanční postih a zákaz řízení. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář