Povedené matky neposílají děti do školy. Čeká je trest

Povedené matky neposílají děti do školy. Čeká je trest
ilustrační foto

Hned dvě ženy z Prostějovska si nezávisle na sobě v těchto dnech od kriminalistů převzaly usnesení o zahájení trestního stíhání za to, že v minulém školním roce neposílaly své děti řádně do školy. 

"V úterý z tohoto jednání byla obviněna čtyřiačtyřicetiletá žena, jejíž devítiletá dcera v důsledku toho neomluveně zameškala 292 vyučovacích hodin. K tíži ženě přispěje i to, že péči o svou dceru v průběhu školního roku zanedbávala i tím, že řádně nedbala o její hygienu. V důsledku toho dívka chodila zjevně zanedbaná, špinavá a v páchnoucím oděvu," popsal první pžípad policejní mluvčí František Kořínek.

Druhá žena byla obviněna o den později za to, že svým synům ve věku dvanáct a patnáct let umožnila za druhé pololetí školního roku neomluveně zameškat 153 vyučovacích hodin.

Obě ženy se uvedeného jednání dopustily přesto, že byly na nedostatky ze strany školy opakovaně upozorňovány. Pro své jednání čelí trestnímu stíhání pro přečin ohrožování výchovy dítěte. Za ten jim v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.(red)

Ilustrační foto: MP

Komentáře

Že chce někdo mít děti negramotné je mi u zádele, ale proč máme tuto svoloč živit v kriminále ze svých daní????

Poslat nový komentář