Strážníci se zapotili. Kvůli zlodějům

Strážníci se zapotili. Kvůli zlodějům
ilustrační foto

V době od 31. srpna do 6. září 2018 vyjížděli prostějovští strážníci k řadě krádeží. Šlo v nich často o desetikorunové položky. Kradli i cizinci.

K první nahlášené události vyjížděli strážníci poslední prázdninový den v podvečer. Sedmasedmdesátiletý muž na prodejní ploše supermarketu v Olomoucké ulici rozbalil mýdlo v hodnotě 18,90 Kč a následně ho vrátil zpět do regálu a vzal si jiné. Jeho počínání zpozoroval člen ostrahy, který muže vyzval k setrvání na místě a vyčkání do příjezdu strážníků. Hlídka přestupkové jednání seniora vyřešila pokutou v příkazním řízení. Poškozené zboží si muž odkoupil.

Podobný případ zpozoroval pracovník ostrahy ve Zlaté bráně v neděli v podvečer 2. září. Na prodejní ploše viděl mladíka, jak si do batohu vkládá zboží, se kterým poté prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Zde byl ostrahou zadržen. K činu se přiznal, odcizené zboží dobrovolně vydal. Devatenáctiletý mladík hlídkou poučen o protiprávním jednání. Záležitost předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

Další krádež byla nahlášena 3. září v dopoledních hodinách opět v supermarketu v Olomoucké ulici. Jako pachatelka zjištěna dvaačtyřicetiletá žena. Ta na prodejní ploše zkonzumovala zboží v hodnotě 6,90 Kč. Bez zaplacení prošla přes pokladní zónu, kde byla zadržena ostrahou. Strážníci s ženou vyřešili přestupkové jednání příkazem na místě. Způsobenou škodu za snědené zboží dotyčná dodatečně uhradila.

K další drobné krádeži došlo 5. září v prodejně v Olomoucké ulici. Zde si cizinec přisvojil zboží v hodnotě 177 Kč, s tím prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Přivolaná hlídka s ním přestupkové jednání vyřešila v příkazním řízení na místě. Odcizené zboží muž následně uhradil.

„Další nahlášené krádeže se dopustil třiatřicetiletý muž v supermarketu v Plumlovské ulici. Zboží, které na prodejně odcizil, mělo hodnotu 1 520 Kč. V tomto případě bylo zboží vráceno do prodeje. Přestupkové jednání bylo předáno k dořešení příslušnému správnímu orgánu. Poslední krádež byla nahlášena 6. září v supermarketu v Olomoucké ulici. V pachatelce byla zjištěna padesátiletá cizinka. Ta odcizila zboží v hodnotě 64 Kč. Po projednání přestupku v příkazním řízení na místě, vzniklou škodu uhradila," doplnila strážník Tereza Greplová. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář