Opilý cizinec se při havárii na motocyklu těžce zranil

Opilý cizinec se při havárii na motocyklu těžce zranil
ilustrační foto
Další fotky: 
Opilý cizinec se při havárii na motocyklu těžce zranil

V neděli 9. září 2018 před čtrnáctou hodinou došlo v obci Přemyslovice k havárii motocyklu značky Ducati. Šestadvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti při jízdě ve směru od centra k obci Pěnčín v levotočivé zatáčce z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a upadl na komunikaci.

„Protože neměl ochrannou přilbu, utrpěl mimo jiné i zranění v obličejové části hlavy. Se zraněními byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Provedenou orientační dechovou zkouškou policisté u muže zjistili přítomnost alkoholu v dechu. S ohledem na zranění nebylo možné provést odborné měření, a proto byl nařízen odběr krve. Ke zranění dalších osob nedošlo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního šetření.

„Dosavadním šetřením policisté zjistili, že muž k jízdě motocykl užil bez vědomí jeho majitelky. Z toho důvodu je navíc podezřelý i z přečinu neoprávněné užívání cizí věci," dodal Kořínek. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář