Zloději navštívili garáž i dům

Zloději navštívili garáž i dům
ilustrační foto

Dvě krádeže z posledních dnů řeší policisté v prostějovském regionu. V prvním případě chmaták navštívil garáž, v druhém rodinný dům.

V době od 22. října do 30. října vnikl neznámý pachatel po vysazení branky na pozemek rodinného domu v obci Obědkovice. Z neuzamčené garáže odcizil poškozené majitelce benzínovou sekačku na trávu v hodnotě 4 665 Kč. Policisté z obvodního oddělení Němčice nad Hanou po pachateli, který se dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody, pátrají.

Neznámý pachatel se pravděpodobně v nočních hodinách z úterý na středu násilím dostal do neobydleného rodinného domu v Prostějově. Nejprve musel překonat oplocení a vytlačit vrata. Snažil se dostat páčením i do kůlny, ale poškodil pouze dveře, aniž by se dostal dovnitř. "Na pozemku ustřihl dva elektrické přívodové kabely vedoucí ke dvěma venkovním svítilnám a jeden z nich odcizil. Do domu se dostal za pomoci nářadí, uvnitř našel jízdní kolo, které si přivlastnil. Majiteli nemovitosti způsobil škodu necelých 5 000 Kč," doplnila informaci policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Ilustrační foto PČR

Poslat nový komentář