Krádež? Ne, v opilosti trousila věci z kabelky :-)

Krádež? Ne, v opilosti trousila věci z kabelky :-)
Ilustrační foto

V týdnu od 23. do 26. října zasahovala městská policie vážně i nevážně v několika případech, kdy bylo naléhavě voláno na linku 156.
Dvakrát asistovali strážníci při hledání osob. Muže, který utekl z diagnostického ústavu a bylo po něm vyhlášeno pátrání, zajistil strážník okrskové služby v prostorách místního nádraží.
Další případ se týkal nahlášení pohřešované osoby – ztratila se čtyřiaosmdesátiletá žena. Nevrátila se z návštěvy příbuzných v Olomouci a Policie ČR po ní vyhlásila pátrání. Podle udaného popisu ji našla hlídka městské policie ve Vrahovické ulici a převezla ji na služebnu policie.
Za pomocí městského kamerového systému zaznamenal strážník na operačním středisku při monitorování prostoru ojedinělou událost - vozidlo Škoda Octavia , které táhlo na vlečném laně vozidlo Peugeot. To mělo ulomené přední kolo. Při jízdě se silně jiskřilo. Autohlídka dle navigace z operačního střediska výše uvedené vozy zastavila v ulici Českobratrská. Za volantem seděli muži ve věku 23 a 30 let s trvalým bydlištěm mimo město Prostějov. Následně provedla hlídka kontrolu trasy, kde se automobily pohybovaly, zda nedošlo kromě rozbití světlometu na tažném autě při najetí do ostrůvku na ulici Vápenice a k poškození vozovky, popřípadě jiného zařízení. Toto se nepotvrdilo. Třicetiletý řidič následně střepy vzorně uklidil. Událost si na místě převzala Policie ČR.
Prvky černého humoru provázely případ, kdy v sobotu ve tři hodiny ráno nahlásila osmnáctiletá slečna na linku 156 krádež věcí z kabelky. Mladá žena čekala na hlídku před provozovnou na ulici Wolkerova. Při bližším šetření strážníci přišli na to, že k žádné krádeži nedošlo. Dotyčná totiž měla otevřenou kabelku a při chůzi ve své opilosti postupně ztrácela věci. Ty v podobě peněženky, mobilu, rtěnky, kapesníčků a dalších nalezeny roztroušené na přilehlém parkovišti. Strážníci tyto předměty navrátili majitelce.
(jap)

Poslat nový komentář