Skončil v klepetech díky skvělé souhře strážců zákona

Skončil v klepetech díky skvělé souhře strážců zákona

Ukázková spolupráce městských strážníků a policistů vedla k bleskovému dopadení pachatele bezohledné krádeže tašky, kterou vytrhl penzistce z ruky na Plumlovské ulici.
Včera odpoledne přijali policisté na tísňové lince linku 158 oznámení od strážníků Městské policie v Prostějově, že zjistili možného pachatele odcizené tašky s věcmi, ke kterému došlo na Plumlovské ulici u Penny Market.
„K celé události došlo tak, že čtyřiasedmdesátiletá paní z Prostějova šla nakupovat do Penny Marketu. V okamžiku, kdy procházela kolem rohu budovy, kde sídlí Česká pošta, uviděla mladíka na starém jízdním kole modré barvy s berany. Muž se dostal na úroveň seniorky a vytrhl jí z ruky igelitovou tašku, kde měla kromě nákupu i svou dámskou kabelku s doklady, finanční hotovostí a klíče od bytu. Paní duchapřítomně přivolala hlídku městské policie, celou událost strážníkům vylíčila a přidala i popis drzého zloděje,“ popsala úvodní děj události Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.
Strážníci nelenili a okamžitě se dali do pátrání po pachateli. Mezitím si příslušníci PČR převzali paní na služebnu k sepsání výpovědi. Netrvalo dlouho a městští policisté cestou operačního střediska oznámili, že dopadli podezřelého muže na Pernštýnském náměstí. „Jednalo se skutečně o našeho zloděje od Penny Marketu. Odcizené věci včetně finanční hotovosti měl stále u sebe a také je dobrovolně hlídce vydal. Paní pachatele na služebně bezpečně poznala a ještě tentýž den odpoledne své věci dostala zpět. Povedený zlodějíček byl notně posilněn alkoholem, policisté mu naměřili 2,24 promile alkoholu,“ dodala tisková mluvčí. Nyní mu za přečin Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
„Nezbývá než smeknout před kolegy z Městské policie, kteří se významnou měrou podílejí na objasňování protiprávních skutků,“ složila poklonu kolegům Eva Čeplová.
(red)

Poslat nový komentář