Mikrospánek zavinil hrozivě vypadající nehodu

Mikrospánek zavinil hrozivě vypadající nehodu
Foto PČR

Místo na dálnici za Kauflandem máme v paměti spojené s tragickou dopravní nehodou z letošního února, při níž zahynulo šest lidí. Na stejném místě včera zachránila lidské životy svodidla.
Včera, 10. listopadu ve 13:50 hodin řídila padesátiletá řidička vozidlo Ford Fiesta po rychlostní komunikaci I-46 ve směru Olomouc - Vyškov. Spolu s ní cestovala ve vozidle na předním sedadle o dva roky mladší spolujezdkyně. V táhlé levotočivé zatáčce na úrovni supermarketu Kaufland se vlivem mikrospánku přestala věnovat plně řízení motorového vozidla, vyjela na pravou stranu vedle vozovky, kde se bočně střetla s ochrannými okrajovými svodidly. Fiesta se poté od svodidel odrazila a vrátila se zpět na vozovku, kde se dostala do smyku. Následně vozidlo vyjelo mimo vozovku na pravou stranu v místě, kde okrajová svodidla nejsou, a sjelo z břehu, kde se otočilo na střechu.
"Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Při nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle Ford Fiesta a ochranných plechových svodidel. Dále došlo k lehkému blíže neurčenému zranění řidičky a spolujezdkyně, které byly z místa nehody převezeny do nemocnice k vyšetření. Dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu byla provedena přístrojem Dräger s negativním výsledkem. Věc dále šetří DI Prostějov," uvedla Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov. Způsobená škoda činí 180 tisíc korun.
(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář