Soud potřebuje určit datum úmrtí. Jde o muže z Vrahovic

Soud potřebuje určit datum úmrtí. Jde o muže z Vrahovic
ilustrační foto

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti ing. Aloise Klíče, narozeného 23. 4. 1954, posledně bytem Marie Pujmanové 669/10, 796 11 Prostějov - Vrahovice, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Ing. Alois Klíč byl nalezen příslušníky policie ve svém bytě. Policie na místo přijela na oznámení sousedky, která z bytu cítila silný zápach, nalezen byl dne 13. 9. 2018 po 21. hodině. Zemřelý ing. Klíč ležel v polosedu na pohovce v obývacím pokoji bez známek života. Dveře bytu nebyly zamknuté, byly jen zabouchnuté. Známky zranění nebyly na těle zemřelého zjevné. Na místo byla přivolána RZS Olomouckého kraje, lékař konstatoval jeho smrt, k nímž mohlo dojít odhadem 3. 9. 2018.

Ve věci byly Policií ČR zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti podle § 143 odst. 1 trestního zákoníku. Věc byla usnesením Policie CR odložena, neboť ve věci nejde o podezření z přečinu a není na místě věc vyřídit jinak.

„Provedeným šetřením policejního orgánu bylo zjištěno, že se zemřelým naposledy hovořila sousedka Michala Murková dne 10. 9. 2018 dopoledne. Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 14. 1. 2019, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti zemřelého ing. Aloise Krále. Poučení Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ uvádí předsedkyně senátu Ivona Otrubová. (red)

Ilustrační foto: pohrebnictvi,cz

Poslat nový komentář