Hasiči v Olomouckém kraji zažili klidnou silvestrovskou noc

Hasiči v Olomouckém kraji zažili klidnou silvestrovskou noc
ilustrační foto
Další fotky: 
Hasiči v Olomouckém kraji zažili klidnou silvestrovskou noc
Hasiči v Olomouckém kraji zažili klidnou silvestrovskou noc
Hasiči v Olomouckém kraji zažili klidnou silvestrovskou noc

Relativně klidnou noc z 31. prosince 2018 na 1. ledna 2019 zažili hasiči v Olomouckém kraji. Od šesté hodiny večerní do sedmé hodiny ranní vyjeli celkem ke 12 událostem, z nichž ne všechny měly souvislost s bujarými oslavami příchodu nového roku. 

Hasiči likvidovali především požáry odpadu na volném prostranství, v popelnicích a v kontejnerech. Nejvíce práce měli hasiči v Olomouci, kteří vyjeli celkem ke čtyřem událostem. Přehled všech událostí, které měly souvislost s oslavami Silvestra najdete níže:

  • 18:26 hodin - Olomouc, Fischerova - likvidace požáru krabice od pyrotechniky, která byla v odpadkovém koši

  • 18:51 hodin - Olomouc, Dlouhá - zahoření krabic od pyrotechniky

  • 20:19 hodin - Přerov, nábř. Dr. Edvarda Beneše - kontrola po požáru odpadkového koše, který před příjezdem hasičů zlikvidovala hlídka policie

  • 21:27 hodin - Olomouc, Rooseveltova - likvidace požáru kontejnerů, jeden zcela zničen, druhý poškozen

  • 22:26 hodin - Šumperk, J. z Poděbrad - likvidace požáru podzemního kontejneru

  • 00:47 hodin - Šternberk, Hlavní nám. - požár zbytků a odpadu po pyrotechnice

  • 1:20 hodin - Příkazy - Hynkov - požár staré duté lípy, hasiči ji několikrát prolili vodou, ale protože stále doutnala, pokáceli ji a na zemi znovu dohasili

  • 2:55 hodin - Olomouc, Hermanova - požár plastového kontejneru

Hasiči kromě výše zmíněných událostí odstraňovali také následky dvou dopravních nehod. Jedna se stala v Oskavě, druhá v Měrovicích nad Hanou.

  • 1:50 hodin - Oskava - dopravní nehoda jednoho osobního vozidla, které poškodilo plynovou přípojku před rodinným domem a po nehodě skončilo v potoce. Hasiči po příjezdu zjistili, že vozidlo je nárazem poškozené, začaly z něho unikat provozní kapaliny, proto hasiči na potok natáhli nornou stěnu. Po zaměření nehody hasiči vozidlo z potoka vyprostili, sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny a v 4:30 hodin odjeli zpět na základnu. Při nehodě se zranil řidič.

  • 2:23 hodin - Měrovice nad Hanou - dopravní nehoda osobního vozidla, které po nárazu do stromu začalo hořet. Hasiči požár během několika minut zlikvidovali, spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou a s policií. Po zaměření nehody vrak naložili na odtahovou službu Při nehodě se zranily dvě osoby

Dále hasiči o silvestrovské noci otvírali uzavřené prostory (Olomouc, Dolní nám.) a likvidovali požár sazí v komíně (Medlov). (red)

Foto: HZS Olk

Poslat nový komentář