Napadení psa řeší policisté. York útok nepřežil 

Napadení psa řeší policisté. York útok nepřežil 
ilustrační foto

V minulých dnech se na sociálních sítích rozjelo pátrání. Mladá žena z Prostějova hledala majitele psa, který napadl její fenu yorkšírského teriéra. Fenka následkům zranění podlehla. Případ šetří policisté.

„V oblasti Dolní ulice, Jezdecké atd. má někdo bílého velkého psa. Vypadá jako lední medvěd. V neděli mi tento pes zaútočil na moji malinkou 1.5 kg jorkšířici. Před pár hodinami mi umřela. Prosím, chci tu ženu najít. Bez zájmu a pomoci šla pryč. Já měla kočárek a polomrtveho pejska. Chci ji najít," prosila na FB majitelka. 

O pár hodin později se stejnou cestou nesla zpráva, že majitelé byli identifikováni a chovatelka mrtvé feny zamířila na Policii ČR. Ta incident šetří pro podezření z přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání. 27/1q zák. č. 246/1992. "V této chvíli jsme na samotném začátku vyšetřování. Po jeho skončení případ předáme příslušnému správnímu orgánu. Tam pachateli hrozí pokuta až do výše  50 000 korun," sdělil dnes PvNovinkám policejní mluvčí František Kořínek. (ber)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář