Mladíci se vydávali za policisty. Mohou pobýt ve vězení až dva roky

Mladíci se vydávali za policisty. Mohou pobýt ve vězení až dva roky
ilustrační foto PČR

Z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu jsou podezřelí dva muži ve věku šestadvaceti let z Olomoucka, kteří se tohoto protiprávního jednání měli dopustit v pátek 4. ledna 2019 v nočních hodinách na jedné z olomouckých ulic. Za pomoci neoprávněného použití výstražného světla, umístěného ve vozidle, měli zastavit jiné osobní vozidlo. 

"Po jeho třiadvacetiletém řidiči měl jeden z nich požadovat doklady a zaplacení pokuty nejprve ve výši 700 korun, poté 400 korun za to, že údajně překročil rychlost. Když spolujezdkyně třiadvacetiletého řidiče požádala, aby jí muž, který byl v civilu a řidiče kontroloval, prokázal svoji příslušnost k Policii ČR nebo vypsal stvrzenku o zaplacení pokuty, tento začal tvrdit, že je pro tentokrát nechá odjet. Poté nastoupil do vozidla a společně s druhým mužem, který se ve vozidle nacházel, odjeli. Řidiči nevznikla žádná škoda. Následně osádka vozidla celou věc oznámila na linku 158," popsala situaci policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté na případu usilovně pracovali a důkladně a pečlivě prověřovali všechny získané informace a poznatky, žádné z nich nepodceňovali. Díky tomu se jim během několika hodin podařilo zjistit, kdo vozidlo řídil a tvořil osádku vozidla. Jednalo se o dva muže ve věku 26 let z Olomoucka. Oba, důvodně podezřelí z uvedeného protiprávního jednání, se ke skutku doznali. Řidič vozidla policistům dobrovolně vydal maják, který použili k zastavení vozidla, jako věc důležitou pro trestní řízení. V současné době probíhají další úkony trestního řízení. "V případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma podezřelým trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnila Urbánková. (red)

Poslat nový komentář