Senior, který v červnu zabil manželku, je obviněn z vraždy

Senior, který v červnu zabil manželku, je obviněn z vraždy
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Třináctého června 2018 se v jednom z bytů na Sídlišti Svobody v Prostějově odehrála rodinná tragedie. Sedmasedmdesátiletý muž zbavil života svou o tři roky mladší manželku. Policistům se k činu vzápětí doznal. Policisté jej již obvinili, stále je ale na svobodě. 

Vyšetřování případu bylo ukončeno. "Krajští kriminalisté spis postoupili Krajskému státnímu zastupitelství v Brně s návrhem na podání obžaloby pro spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy podle § 140 odst. 2 trestního zákoníku," sdělil v pátek redakci policejní mluvčí Libor Hejtman. Muži tak hrozí až 20 let vězení. Jenže ve vazbě stále není.

"Našli jej na hrázi Plumlovské přehrady pouze v pyžamu. Policistí jej proto odvezli do psychiatrické léčebny, dnes by měl být v některém zařízení na severu Moravy," sdělil redakci jeden z mužových bývalých spolupracovníků s tím, že Josef K. měl s manželkou nadstandardní vztah. "Měli se moc rádi, co byli v důchodě, věnovali se spoustě aktivit. Když paní onemocněla, staral se o ni velmi příkladně. Jenže její stav byl stále horší a on to zřejmě neunesl," dodal muž, který si nepřál být jmenován.  

Policisté dostali hlášení od záchranářů. Na místě zjistili, že seniorka zemřela násilnou smrtí. Žena pravděpodobně zemřela na následky dušení. 

K činu se doznal její manžel, který od samého počátku s policisty aktivně spolupracoval. Podezřelý v době události nebyl pod vlivem alkoholu ani pod vlivem jiných návykových látek, jeho jednání nepředcházel ani žádný konflikt. "Z předběžně zjištěných skutečností vyplývá, že k činu sedmasedmdesátiletého muže dohnalo zoufalství z dlouhodobě neutěšeného zdravotního stavu jeho manželky. Vzhledem k tomu, že podezřelý s policisty spolupracuje a také k okolnostem, za jakých k usmrcení ženy došlo, kriminalisté nepodali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby," uvedl tehdy policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že seniorovi v případě prokázání viny hrozí za trestný čin vraždy trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let. (ber)

Poslat nový komentář