Policisté hledají svědky jízdy opilého řidiče nákladního auta!

Policisté hledají svědky jízdy opilého řidiče nákladního auta!
Foto PČR

V pátek 25. ledna 2019 krátce před sedmou hodinou ranní došlo na 20. kilometru dálnice D46 ve směru na Vyškov k havárii jízdní soupravy nákladního automobilu Volvo s přívěsem s naloženými betonovými panely. Samotné nehodě předcházelo několik oznámení na linku 158 o nebezpečné jízdě zřejmě opilého řidiče jízdní soupravy.

Po havárii u osmačtyřicetiletého řidiče nákladního automobilu policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 3,2 ‰ alkoholu v dechu. Vzhledem ke zjištěným okolnostem policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu obecné ohrožení. Za ten obviněnému muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na tři léta až osm let.

Z důvodu vyšetření všech okolností uvedeného protiprávního jednání policisté žádají o pomoc přímé svědky jízdy nákladního automobilu. Ten jel v době mezi šestou a sedmou hodinou ranní na trase Tovačov, Hrubčice, Bedihošť a poté přes prostějovské ulice Kojetínskou, Kralickou a Dolní a na nájezdu Prostějov Centrum najel na dálnici D46. Tam po ujetí přibližně čtyř kilometrů havaroval.

V tuto chvíli mají policisté řadu svědectví o nebezpečné jízdě nákladního automobilu po uvedené trase, přesto by přivítali jakékoli další informace. Například nedaleko autobusové zastávky v Kojetínské ulici v Prostějově měl nákladní automobil ohrozit přecházející nezjištěnou ženu s berlou. Také svědectví této ženy by mohlo do vyšetřování přinést důležité poznatky.

"Se svými poznatky se svědci mohou na policisty oddělení obecné kriminality územního odboru Prostějov v pracovní dny v době od 7:00 do 15:00 hodin obrátit osobně na adrese Újezd 12, Prostějov, nebo telefonicky na čísla 974 781 320 či 974 781 457. Případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158," dodal policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář