Zamiloval se a naletěl podvodnici. Přišel o šedesát tisíc!

Zamiloval se a naletěl podvodnici. Přišel o šedesát tisíc!
ilustrační foto

Na policisty se v minulých dnech obrátil devětačtyřicetiletý muž z Uničovska, aby oznámil, že byl nejspíše podveden. Muž uvedl, že na počátku srpna 2018 na internetové seznamce našel inzerát dívky, která hledala vážný vztah. Na inzerát odpověděl a záhy mu žena poslala svou fotku. Mezi oběma probíhala běžná e-mailová komunikace. Asi po měsíci žena chtěla za mužem přicestovat z Ruska a požádala jej o zaslání 520 dolarů (cca 12 000 korun) na cestovní výdaje.

"Muž zaplatil a dva týdny poté jej žena opět požádala o zaslání 2 250 dolarů (cca 50 000 korun). Jako důvod uvedla, že tyto peníze musí mít při sobě, aby byla vpuštěna do České republiky. Muž i v tomto případě vyhověl a zaplatil přes 51 000 korun vč. poplatků. Zhruba za týden žena zaslala e-mail, že na letišti měla problémy s dárkem, který mu vezla, a musela zaplatit pokutu 3 900 EUR. Zde již muž zpozorněl a další peníze ženě neodeslal. Od té doby žena přestala s mužem komunikovat. Z muže však vylákala téměř 64 000 korun," popsal dění policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté případ šetří pro podezření z přečinu podvod, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. (red)

 

Poslat nový komentář