Policie zná totožnost mrtvého muže nalezeného u cyklostezky

Policie zná totožnost mrtvého muže nalezeného u cyklostezky
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

U cyklostezky na břehu říčky Hané bylo v pátek 9. listopadu nalezeno torzo lidského těla. Policisté, kteří totožnost mrtvého prověřovali, zjistili, že šlo o sedmadvacetiletého muže z Ivančic.

"V pátek bylo nalezeno torzo lidského těla v katastru Němčic nad Hanou. V současné době prověřujeme totožnost osoby a okolnosti jejího úmrtí," sdělila tehdy redakci policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že byla nařízena soudní pitva.  

K výsledkům vyšetřování se PvNovinkám dnes vyjádřil policejní mluvčí František Kořínek. „Totožnost ostatků těla nalezených u břehu řeky Hané mezi obcemi Němčice nad Hanou a Vrchoslavice byla na základě odborného zkoumání ustanovena. Ostatky patřily muži z Vyškovska a v současnosti nic nenasvědčuje cizímu zavinění. Prověřování všech okolností úmrtí muže však stále trvá," dodal. Případ bude pravděpodobně odložen. S ohledem na rodinu nechce policie bližší informace poskytovat.

Mladý muž, který podle informací PvNovinek pocházel z Ivanovic na Hané, byl pohřešovaný od dubna roku 2015. Tehdy odešel večer venčit psy k řece Hané a domů se již nevrátil. Vrátili se pouze psi. Policie po muži v okolí pátrala, do akce nasadila vrtulník a také potápěče, kteří prohledali koryto Hané, mladého muže ale nenalezla. Jeho ostatky se nakonec nalezly zhruba deset kilometrů od jeho domova. (ber)

 

Poslat nový komentář