Jeden zdrogovaný, druhý opilý. A vydali se na cesty

Jeden zdrogovaný, druhý opilý. A vydali se na cesty
ilustrační foto

O víkendu se policejní hlídky na Prostějovsku setkaly hned se dvěma hříšníky na cestách. V prvním případě byl řidič osobního vozu pod vlivem drog, v druhém opilý a navíc nevlastnil řidičský průkaz.

V sobotu po 21 hodině byl v Prostějově u křižovatky směrem na Čechovice kontrolován policejní hlídkou 38letý muž jakožto řidič osobního motorového vozidla Citroen C3. Policisté ho vyzvali k dechové zkoušce, která byla negativní, ale při prováděném orientačním testu na návykové látky byl výsledek opačný. Zařízení vyhodnotilo pozitivitu řidiče na amfetamin a metamfetamin. Muž se výsledku nebránil a sdělil, že si předchozího dne v ranních hodinách dal kokain. Lékařskému vyšetření se odmítl podrobit. Pokračovat v jízdě mu policisté zakázali a navíc mu zadrželi řidičský průkaz. Jeho jednání bude řešit příslušný správní orgán.

V neděli v dopoledních hodinách byl v obci Olšany u Prostějova kontrolován policejní hlídkou 38letý muž, který jel v osobním motorovém vozidle Š Felicie. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která vykázala pozitivní výsledky. Při prvním měření 0,47 a při druhém 0,46 promile alkoholu v dechu. „Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a policistům sdělil, že o sobotním večeru vypil jedenáct piv a dva panáky hořké. Kontrolou řidiče v evidencích bylo následně zjištěno, že není ani držitelem žádného řidičského oprávnění, tudíž neměl za volantem co dělat. Další jízdu mu muži zákona zakázali," dodal policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář