Výbuch v Mostkovicích policisté stále šetří

Výbuch v Mostkovicích policisté stále šetří
Foto HZS Olomouckého kraje

V sobotu 22. září otřásl Mostkovicemi obrovský výbuch. V troskách rodinného domu zemřel třiatřicetiletý muž, řada okolních nemovitostí byla zničena. Některé domy budou muset být demolovány. Policie příčiny tragedie stále šetří. Podle idnes vyšetřuje další osobu, jednoho ze spolupracovníků zesnulého hasiče.

Tísňová linka policie přijala v sobotu 22. září krátce po poledni informaci o výbuchu v rodinném domě v obci Mostkovice na Prostějovsku. V době výbuchu se v domě nacházela jedna osoba, která utrpěla zranění neslučitelná se životem. Soudní pitva potvrdila, že se  jednalo o třiatřicetiletého obyvatele domu, profesionálního hasiče.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. "Ve věci výbuchu v rodinném domě v Mostkovicích stále probíhá prověřování všech okolností. Ve věci bylo nařízeno množství odborných zkoumání. Na výsledky některých stále čekáme. Vyhotovená odborná zkoumání je pak nutno hodnotit komplexně, proto se k dílčím výsledkům vyjadřovat nebudeme. Další aspekty probíhajícího prověřování z taktických důvodů nyní není možné zveřejnit. V tuto chvíli mohu pouze zopakovat, že původně uváděný výbuch plynu jsme již vyloučili,“ sdělil dnes PvNovinkám policejní mluvčí František Kořínek.

Podle informací redakce se vyšetřování nevyhnul ani prostějovský hasičský záchranný sbor. Jak uvedla idnes, kriminalisté vyšetřují dalšího hasiče. To ale Kořínek odmítl potvrdit. Způsobená škoda se pohybuje v milionech korun, většině poškozených pojišťovny zatím škodu neproplatily. Finance z veřejné sbírky naopak uvolnila obec Mostkovice. (ber)

 

Komentáře

Na co vznikl stát?Na pomoc lidem postiženým katastrofami.U nás?Na dotování miliardářů.Pro ostatní lidi se dělají sbírky a stát je jim na úplný ho..o.

Poslat nový komentář