Silnice brázdili opilí cyklisté

Silnice brázdili opilí cyklisté
ilustrační foto PČR

V pátek 1. 3. 2019, ve večerních hodinách, zastavili a kontrolovali policisté v obci Otinoves, osmnáctiletého cyklistu, který jel na motokole, které nebylo řádně osvětleno. Policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 0,70‰ alkoholu v dechu.

Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu se přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali. Nyní je podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

V sobotu 2. 3. 2019, v dopoledních hodinách, si policisté, kteří vykonávali dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na ulici Olomoucké v Držovicích, povšimli cyklisty, který jel v pravém jízdním pruhu a kličkoval ze strany na stranu. Policisté ho zastavili a zkontrolovali. Jednalo se o čtyřicetiletého muže. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu přes 3‰ alkoholu v dechu. Řidič se k požití alkoholu přiznal. S naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření, spojené s odběrem biologického materiálu v nemocnici, nepožadoval. Policisté mu další jízdu zakázali. I on je nyní podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. (red)

Poslat nový komentář