Ráno si dal pervitin, odpoledne řídil

Ráno si dal pervitin, odpoledne řídil
ilustrační foto
Další fotky: 
Ráno si dal pervitin, odpoledne řídil
Ráno si dal pervitin, odpoledne řídil

V pátek 1. března 2019 po čtrnácté hodině došlo na komunikaci mezi obcemi Kandia a Pěnčín k havárii osobního automobilu značky Audi. Devětatřicetiletý řidič z dosud přesně nezjištěných příčin při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení, dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam automobil narazil do příkopu a vrátil se na komunikaci, kde se převrátil na levý bok.

„Po negativní dechové zkoušce se řidič podrobil i testu na přítomnost jiných návykových látek. Ten ukázal přítomnost látek amphetamin/metamphetamin/extáze. S výsledkem testu řidič souhlasil a přiznal užití drogy pervitin téhož dne v ranních hodinách. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění havárie jsou předmětem dalšího policejního šetření," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Z důvodu řízení pod vlivem zakázaných látek policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Po prohlídce poškození zadrželi také osvědčení o registraci vozidla. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář