Policisté chytili opilce. Za volantem

Policisté chytili opilce. Za volantem
ilustrační foto

Na Prostějovsku přistihli policisté o víkendu řidiče, ovlivněné alkoholem. Ti jsou nyní podezřelí ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

„Prvního z řidičů zastavili policisté v pátek 8. března po deváté hodině večer v obci Hradčany. Po předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla 23letého řidiče vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Při té mu naměřili 0,5 ‰ alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušky pak ukázaly hodnoty ještě o něco málo vyšší. Další jízdu proto policisté řidiči zakázali," uvedla policejní muvčí Jiřina Vybíhalová.

Dalšího podnapilého řidiče osobního vozidla zastavili policisté v sobotu 9. března krátce po půlnoci v Kralicích na Hané. Tomu byla při dechových zkouškách opakovaně naměřena hodnota 0,56 ‰ alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a uvedl, že mezi osmou a devátou hodinou večer vypil dvě jedenáctistupňová piva. Policisté řidiči zakázali další jízdu. Řidičský průkaz mu zadržet nemohli, při silniční kontrole jej totiž nepředložil. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář