Vloupal se do mincovníku vysavače. Chytili ho

Vloupal se do mincovníku vysavače. Chytili ho
ilustrační foto

Přes noc ze 7. na 8. ledna 2019 došlo ke vloupání do mincového vysavače pro vozidla na čerpací stanici v okrajové části města Prostějova. Po odtržení plechového krytu vysavače se pachatel násilím pokusil vniknout i do mincovníku zařízení. To se mu však nepodařilo a zařízení pouze poškodil.

Provozovatel čerpací stanice způsobenou škodu vyčíslil na 500 korun. Jak se při šetření události ukázalo, pachatel by se příliš neobohatil, ani kdyby se mu vloupání do mincovníku podařilo, protože v něm byly mince v hodnotě 20 korun.

„Provedeným šetřením se policistům obvodního oddělení Plumlov jako podezřelého podařilo ustanovit dvaatřicetiletého muže z Prostějova. Ten se následně k činu přiznal. Tohoto skutku se měl dopustit přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti již potrestán. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému, s přihlédnutím k uvedené recidivě, hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář