Cyklista skončil na záchytce. V dechu měl skoro 3 promile

Cyklista skončil na záchytce. V dechu měl skoro 3 promile
ilustrační foto

Dne 22. 3. 2019 v podvečer nahlásil oznamovatel prostřednictvím linky 156 prostějovským strážníkům opilého cyklistu, který upadl na vozovce.

Do okrajové části města byla vyslána hlídka. Při zjišťování skutečného stavu věci vyšlo najevo, že čtyřiapadesátiletý muž jel na kole po komunikaci a vlivem požitého alkoholu upadl na zem. To strážníkům potvrdili dva svědci, kteří dotyčnému po pádu pomohli a odvedli ho mimo silnici. Strážníci muže vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky. „Tu opilec odmítl. Jelikož byl ve stavu, kdy nekontroloval své chování, neustále padal a tím ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní, rozhodli strážníci o jeho umístění v protialkoholické záchytné stanici. Před převozem byl na místo přivolán lékař, který vyloučil zranění a uznal osobu schopnou převozu na záchytku do Olomouce. Zde byla provedena orientační dechová zkouška s výsledkem 2,94 promile alkoholu v dechu," doplnila strážník Tereza Greplová.

Tím, že řídil nemotorové vozidlo pod vlivem alkoholu a odmítl se podrobit na výzvu strážníka orientační dechové zkoušce, se čtyřiapadesátiletý muž dopustil přestupku proti zákonu O provozu na pozemních komunikacích. Záležitost byla postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář