Kolemjdoucí našli novorozeně. Mrtvé

Kolemjdoucí našli novorozeně. Mrtvé
ilustrační foto

U Lhotky na Přerovsku byl v neděli večer nalezen mrtvý novorozenec. Tělíčko leželo nedaleko rozcestí mezi Lhotkou a přerovskou místní částí Žeravice.

„Přijali jsme oznámení o nalezení mrtvého novorozence u Lhotky na Přerovsku. V tuto chvíli můžeme pouze sdělit, že jsme takové oznámení přijali a že se tím zabýváme," uvedl v neděli krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Tělo novorozence bylo převezeno do Ústavu soudního lékařství, kde bude následně provedena soudní pitva. V současné době se k okolnostem případu i s ohledem na to, že případ je na samém počátku šetření, nebudeme prozatím blíže vyjadřovat a poskytovat další informace," doplnila dnes policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle informací ČTK tělo novorozence leželo pod zastávkou u potoka ve směru ke Lhotce. Lhotka je malá samostatná obec se šesti desítkami obyvatel. Jen devět kilometrů od obce leží Přerov, kde ke k dispozici babybox.

V Olomouckém kraji je to za poslední rok druhý případ. Loni v červenci byl nalezen mrtvý novorozenec na poli u Věrovan na Olomoucku, matku se dosud polici nepodařilo nalézt. (ber)

Ilustrační foto: pixnio.com

Poslat nový komentář