Opilý cyklista po nehodě ujížděl

Opilý cyklista po nehodě ujížděl
ilustrační foto
Další fotky: 
Opilý cyklista po nehodě ujížděl
Opilý cyklista po nehodě ujížděl

V pondělí 1. dubna 2019 po dvacáté hodině jel sedmadvacetiletý cyklista Okružní ulicí v Prostějově od okružní křižovatky v Brněnské směrem k Určické ulici. Na rovném úseku komunikace z dosud přesně nezjištěných příčin narazil do levé zadní části u komunikace zaparkovaného osobního automobilu značky Renault.

„Po nehodě se cyklista pokusil z místa ujet, ale již po několika metrech byl přistižen a zastaven majitelem poškozeného vozidla, který na místo ihned přivolal policisty. Ti u cyklisty provedenými dechovými zkouškami změřili hodnoty 1,47 a 1,58 ‰ alkoholu v dechu. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a přiznal vypití dvou až tří jedenáctistupňových piv během předchozího odpoledne," popsal situaci policejní mluvčí František Kořínek.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 3 tisíce korun. Další jízdu policisté muži zakázali.

Pro své jednání je cyklista podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu. Za řízení pod vlivem alkoholu, způsobení dopravní nehody a ujetí z místa dopravní nehody mu hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář