Případ mrtvé labutě pokračuje. Uhynula i labutí matka

Případ mrtvé labutě pokračuje. Uhynula i labutí matka
ilustrační foto MP Plzeň

Jak PvNovinky informovaly, od úterý 2. 4. 2019 řeší olomoučtí policisté případ zabité labutě. Ta byla nalezena společně s další labutí u rybníka mezi obcemi Příkazy a Hynkov. Jde o labutího samce, jeho družka byla společně s vejci převezena do záchranné stanice. Tam v pondělí v noci uhynula. Policisté mají stopu, která by je mohla dovést k pachateli otřesného činu. Prosí veřejnost o spolupráci.

Na labutě zaútočil neznámý muž. Samce chytil a na místě podřezal, zraněné samici se podařilo dostat zpět na hnízdo, odkud ji zvířecí záchranáři odvezli spolu s vejci. Labutí matka ale v pondělí uhynula a tak záchranáři podsadili vejce náhradním samicím. "Vejce jsme dali pod kachnu a husu. Uvidíme. Naděje, že se vylíhnou mláďata, je,“uvedl Ondřej Csik ze záchranné stanice v Bílé Lhotě - Pateříně.

"Na základě dosavadního šetření se podařilo zjistit informace k osobě, která se v místě nálezu pohybovala a s labutím samcem měla manipulovat. Jednalo se o muže ve věku mezi 25-35lety, středně vysoké štíhlé postavy, krátkých špinavě blond vlasů. Na sobě měl mít přiléhavé kalhoty černé barvy, na kterých měl oblečeny cyklistické kraťasy černé barvy zn. Silvini a bundu tmavé barvy. Měl se pohybovat na dámském jízdním kole Olpran černo-červeno-šedé barvy. Kolo bylo bez blatníků, vzadu s drátěným košíkem. Muž měl mít na sobě a na kole pověšeno několik batohů menší velikosti," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že mu měl hovořit s přízvukem, jakoby šlo o cizince.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přestupku dle zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání. "Za ten lze uložit pokutu až do výše 500 000 korun," dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář