Dopravně bezpečnostní akce „Sever – Jih“ byla úspěšná

Dopravně bezpečnostní akce „Sever – Jih“ byla úspěšná
ilustrační foto
Další fotky: 
Dopravně bezpečnostní akce „Sever – Jih“ byla úspěšná

Dne 11. dubna 2019 se policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje společně s kolegy z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje zapojili do dopravně bezpečnostní akce „Sever – Jih“. Opatření cílilo zejména na kontrolu dodržování předepsané rychlosti jízdy motorových vozidel, způsobu jízdy vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy a technického stavu motorových vozidel.

„Naši policisté prováděli kontroly na dálnicích D1, D35 a D46, které prochází Olomouckým krajem. V průběhu šesti hodin policisté zkontrolovali 69 vozidel v Olomouckém kraji. Zjistili 29 přestupků v dopravě, z toho 28 přestupků vyřešili na místě uložením blokové pokuty v celkové výši 18 200 korun. Jednoho řidiče oznámili do správního řízení. Nejčastějším přestupkem bylo nedodržení předepsané rychlosti, a to v 22 případech. V průběhu akce policisté nezjistili žádného řidiče pod vlivem alkoholu ani pod vlivem jiné návykové látky," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

A dodal: „Upozorňujeme řidiče, aby po celou dobu jízdy dbali na dodržování pravidel v silničním provozu. Porušování dopravních předpisů či chvilka nepozornosti často vede k zbytečným dopravním nehodám. Následky havárií nemusí končit jen hmotnou škodou, ale mohou mít i tragické konce.I v nadcházejících dnech budeme provádět řadu dopravně bezpečnostních akcí nejrůznějšího zaměření." (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář