Jel rychle a pod vlivem kokainu

Jel rychle a pod vlivem kokainu
ilustrační foto

Ve středu 17. dubna 2019 před patnáctou hodinou řídil jednadvacetiletý muž osobní automobil Škoda Octavia na dálnici D46 ve směru na Vyškov. Na 21,5 kilometru mu policisté v úseku s nejvyšší povolenou rychlostí jízdy 130 kilometrů v hodině změřili rychlost o 23 kilometrů v hodině vyšší.

„Po zastavení se řidič mimo jiné podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a orientační zkoušce na přítomnost jiných návykových látek. Zatímco dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy ukázal přítomnost látky kokain. S výsledkem testu muž souhlasil a přiznal vykouření blíže nespecifikovaného množství marihuany před třemi dny a také užití drogy kokain dne 2. dubna 2019. Na výzvu policistů se muž podrobil odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění. Další jízdu policisté muži zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

V současnosti je řidič podezřelý z přestupků podle zákona o silničním provozu. Za ty mu hrozí pokuta 2 500 až 20 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od šesti měsíců do jednoho roku. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář