Opilci skončili na záchytce. Hned tři

Opilci skončili na záchytce. Hned tři
ilustrační foto

 

V uplynulém týdnu byli na záchytku v Olomouci odvezeny z Prostějova hned tři muži. První se hádal v baru, druhý nemohl ani stát a třetí budil veřejné pohoršení.

 

 

V prvním případě zavolal na linku 156 sám podnapilý. Stěžoval si na problémy s obsluhou baru. Na místo vyslána hlídka zkontaktovala opilého muže i barmanku. Při zjišťování skutečného stavu věci vyšlo najevo, že muž se k obsluze choval nevhodně a nadával jí. Nato barmanka zareagovala vylitím jeho piva do dřezu a požadovala, aby opustil podnik. To osmatřicetiletý muž nechtěl akceptovat. „Při řešení situace začal být agresivní i na strážníky. Byl vyzván k provedení orientační dechové zkoušky a zanechání protiprávního jednání. Výzvy neuposlechl a skončil s pouty na rukou," popsala první případ strážník Tereza Greplová. Na místo byl přivolán lékař k posouzení jeho zdravotního stavu. Ten rozhodl o převozu do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

Další opilec byl nahlášen v podvečer v ulici Wolkerova. Devětatřicetiletý muž s hlídkou komunikoval, ovšem samostatného pohybu nebyl schopen. Ani za pomoci hlídky se nedokázal udržet na nohou. Provedenou orientační dechovou zkouškou změřeno 2,99 promile alkoholu v dechu. I on skončil na záchytce.

Ve třetím případě, který byl nahlášen na linku 156, se jednalo o pětapadesátiletého muže bez domova. Ten spal v keři nedaleko dětského hřiště. Dotyčný byl hlídkou probuzen. Byl silně intoxikován alkoholem. Budil veřejné pohoršení, nedokázal se o sebe sám postarat. Orientační dechovou zkouškou u něj změřeno 2,14 promile alkoholu v dechu. I v tomto případě hlídka rozhodla o umístění muže na záchytku. Před převozem byl na místo přivolán lékař, k posouzení zdravotního stavu.

„Přestupky proti veřejnému pořádku, kterých se všichni pánové dopustili, projedná příslušný správní orgán. O tom byli hlídkou všichni poučeni," dodala Greplová. (red)

 

Ilustrační foto: MP

 

Poslat nový komentář