Kličkující cyklisté neunikli policistům

Kličkující cyklisté neunikli policistům
ilustrační foto

V rámci dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu neunikl v pátek 26. dubna před půlnocí v Prostějově kontrole hlídky dopravních policistů cyklista kličkující po cyklostezce, který navíc své jízdní dovednosti zakončil pádem. Naštěstí se nezranil.

"Policisté jej vyzvali k předložení dokladu totožnosti a také k podrobení se dechové zkoušce. Ta ukázala, že na jízdní kolo usedl po předchozím požití alkoholu. Při dechových zkouškách mu byly naměřeny hodnoty 2,62 a 2,89 ‰ alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami 31letý cyklista souhlasil a dodal, že během večera vypil asi pět dvanáctistupňových piv a dva panáky destilátu," popsala první případ policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Další jízdu mu policisté zakázali a věc oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je důvodně podezřelý také 54letý cyklista, kterého policisté v neděli 28. dubna 2019 po jedné hodině ráno přistihli na ulici Plumlovské v Prostějově, jak na jízdním kole kličkuje ze strany na stranu, navíc v zákazu vjezdu. Protože vykazoval zjevné známky podnapilosti, vyzvali ho policisté, aby se podrobil dechové zkoušce. Tu však odmítl a zrovna tak následnou výzvu, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Další jízdu mu policisté zakázali. (red)

Poslat nový komentář