Na přejezdu rychle a pod vlivem. Bude to drahé

Na přejezdu rychle a pod vlivem. Bude to drahé
ilustrační foto

Ve středu 8. května 2019 před polednem změřili dopravní policisté na železničním přejezdu ve Vrahovické ulici v Prostějově překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy (30km/h) osobnímu automobilu Škoda Octavia.

Třiačtyřicetiletý řidič, který přes přejezd jel rychlostí 52 km/h při následné kontrole navíc nadýchal 0,68 a 0,67 ‰ alkoholu v dechu. Se změřenou hodnotou řidič souhlasil a přiznal vypití šesti desetistupňových piv během předchozího večera.

Téměř identickou situaci na stejném místě pak zažili policisté i o čtyři hodiny později. Řidičem rychle jedoucí Octavie (50 km/h) byl tentokrát řidič ve věku 26 let. Dechová zkouška u muže byla sice negativní, ale u orientačního testu na jiné návykové látky tomu tak již nebylo. Test ukázal přítomnost látky opiáty. S výsledkem testu muž nesouhlasil a dobrovolně se podrobil odbornému lékařskému vyšetření. Kromě překročení rychlostního limitu a pozitivní zkoušky na OPL se muž dopustil přestupku i tím, že při jízdě nebyl připoután.

„V obou případech policisté řidičům zakázali další jízdu a oba budou k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář