Poštovního lupiče chytili policisté za pouhý týden

Poštovního lupiče chytili policisté za pouhý týden
ilustrační foto

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality územního odboru Olomouc, zahájili trestní stíhání 42letého muže z Olomoucka, kterého obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež. Muž v úterý 30. dubna 2019 krátce před polednem vstoupil do provozovny České pošty v Olomouci ve Foerstrově ulici, kde pod pohrůžkou požadoval po pracovnici přepážky vydání finanční hotovosti. Žena z obavy o život a zdraví vydala lupiči několik tisíc korun, lupič poté s penězi uprchl. Při loupežném přepadení nebyl nikdo zraněn. Policisté po muži začali okamžitě pátrat.

Kriminalisté 1. května 2019 zveřejnili kamerové záznamy z loupeže a požádali veřejnost o pomoc za účelem zjištění totožnosti neznámého pachatele. „Na základě poznatků od občanů a operativní činností kriminalistů byl pachatel ztotožněn a 7. května vypátrán v okrajové části Olomouce. Kriminalisté společně s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje muže v odpoledních hodinách zadrželi. Zadržený muž se k uvedenému protiprávnímu jednání doznal. Jedná se o osobu, která byla v minulosti trestána převážně pro majetkovou trestnou činnost. Nejpravděpodobnějším důvodem jeho jednání se jeví finanční tíseň," konstatoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl dnes soudem akceptován. Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

„Zároveň děkujeme médiím a veřejnosti za aktivní spolupráci při pátrání," dodal Hejtman. (red)

Poslat nový komentář