Aktualizujeme: Auto skončilo na střeše. Zemřela v něm mladá žena

Aktualizujeme: Auto skončilo na střeše. Zemřela v něm mladá žena
ilustrační foto

V pondělí, 27. 5. 2019, krátce po dvaadvacáté hodině, přijali policisté oznámení o dopravní nehodě na komunikaci č. 635, souběžně vedoucí s dálnicí D35, v katastru obce Náklo. Bohužel, skončila smrtí mladé ženy. O nehodě jsme vás informovali. Policisté nyní obvinili řidiče vozu, a to hned ze tří trestných činů. Mimo jiné z řízení pod vlivem omamné látky.

„Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Nissan Primera s dvoučlennou osádkou – 35letým mužem a 33letou ženou, které jelo ve směru od Olomouce, mělo z prozatím přesně nezjištěných příčin v blízkosti autobusové zastávky vyjet vlevo mimo komunikaci, kde se převrátilo na střechu. Jedna osoba zůstala po nehodě zaklíněna. Při nehodě, bohužel, zemřela 33letá žena, 35letý muž utrpěl zranění," informovala tehdy o tragedii policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na základě provedeného šetření policisté ustanovili řidiče, který vozidlo řídil. Jednalo se o 35letého muže, který ve vozidle cestoval společně s 33letou ženou. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže, jakožto obviněného ze spáchání tří trestných činů – přečinu usmrcení z nedbalosti, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ty mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Ze strany policejního orgánu byl dán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání obviněného tak probíhá vazebně," doplnila Urbánková s tím, že vyšetřování nehody nadále pokračuje.(ber)

Foto: PČR

Poslat nový komentář