Chtěl skočit pod vlak. Život mu zachránili i strážníci!

Chtěl skočit pod vlak. Život mu zachránili i strážníci!
ilustrační foto youtube.com

Strážníci zachránili lidský život. Sebevražda se nekonala. Případ, který se stal 7. června, popisuje ředitel Městské policie Prostějov Jan Nagy.

„Krátce před půl desátou večer (dne 7. 6. 2019) se na tísňovou linku městské policie 156 obrátila mladá žena s tím, že na železničním přejezdu ve Vrahovicích, nedaleko restaurace Na rybníčku, se na kolejích nachází sedící muž, nad kterým stojí druhý muž. Oznamovatelka i s přítelem ihned odstavili své vozidlo u tohoto přejezdu a vydali se ke dvojici, aby zjistili, co se stalo. Sedící muž byl ve špatném psychickém stavu, zjevně požil i alkohol a odmítal komunikovat s tím, že chce ukončit život, že ho již nebaví žít a byl neustále plačtivý. Trojice se snažila muže přesvědčit, aby z kolejiště odešel. Muž tedy poodešel o několik desítek metrů dál, kde si opět sedl doprostřed kolejí. V tom okamžiku se rozsvítilo výstražné signalizační světlo a zvukové výstražné znamení upozorňující na blížící se vlak. Nebylo  jasné, ze které strany přijede," uvedl Nagy.

V tu dobu se na místo dostavila hlídka Městské policie Prostějov. Po příjezdu strážníci zjistili, že osobní vlak přijíždí ze směru od Vrahovic. "Jeden ze strážníků následně zastavovacím červeným světlem, určeným k zastavování motorových vozidel, dával strojvedoucímu světelné znamení k zastavení. Vlak zastavil na úrovni železničního přejezdu. K zastavení soupravy zcela jistě přispělo i to, že oznamovatelka, shodou okolností lektorka první pomoci Červeného kříže Olomouc, měla na sobě reflexní vestu a byla tak viditelná z větší vzdálenosti. Dva muži při zastavování vlaku mezitím doslova odtáhli muže z kolejiště. Všichni zasahující tak prokázali velkou profesionalitu," dodal Nagy. 

Vše se odehrálo velice rychle, proto je na místě ocenit snahu, rozhodnost a pohotové jednání všech, kteří se na záchraně pětadvacetiletého muže z Přerovska podíleli. V neposlední řadě patří dík i zasahujícím strážníkům, kteří byli včas na místě a zastavili přijíždějící vlak. 

U muže byla zjištěna hodnota 1,41 promile alkoholu v dechu a hlídkou byli na místo přivoláni záchranáři. Po posouzení zdravotního stavu doporučil lékař umístit osobu na záchytnou stanici do Olomouce. (red)

Komentáře

no tak se příště až se opije skočí z okna..... "poručík Hamáček: Kefalín, tyhle starosti můžete pustit z hlavy... Lidí je na světě jako sraček."

Poslat nový komentář