Během dvanácti hodin strážníci doprovázeli na záchytku dva muže

Během dvanácti hodin strážníci doprovázeli na záchytku dva muže
ilustrační foto

Hned dva opilce doprovázeli 9. června prostějovští strážníci na záchytku. V prvním případě opilý muž napadal partnerku, v druhém ohrožoval řidiče i sebe.

První událost nahlásila dvacet minut po půlnoci prostřednictvím linky 156 přítelkyně opilého muže. V oznámení uvedla, že ji přítel v podnapilém stavu napadá. Na místo byla vyslána hlídka. V přítomnosti strážníků se muž uklidnil. Svým jednáním je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. K jeho projednání u správního orgánu je třeba souhlas napadené osoby. O tom hlídka oba poučila. Za půl hodiny strážníci na místo vyjížděli znovu. Tentokrát se jednatřicetiletý muž choval agresivně a rozbíjel zařízení bytu. Dotyčného strážníci vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, která prokázala 2,14 promile alkoholu v dechu. Jelikož se muž choval agresivně a nekontroloval své chování, rozhodla hlídka o převozu do protialkoholické záchytné stanice v Olomouci. Umístění na záchytku schválil i přivolaný lékař.

Krátce po poledni vyjížděli strážníci prověřit telefonické oznámení o ležícím muži, který se nachází u kruhového objezdu v Plumlovské ulici. Hlídka po příjezdu na místo nalezla muže ležícího v trávě u silnice ve směru na Mostkovice. Dotyčný komunikoval velice špatně a zmateně. Dále bylo zjištěno, že se před tím, než upadl na zem, pohyboval po okraji kruhového objezdu, čímž ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. „Strážníci muže vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky. Naměřená hodnota byla pozitivní s výsledkem 3,25 promile alkoholu," uvedla strážník Tereza Greplová. Na místo byl přivolán lékař, který po vyšetření uznal opilého muže schopného převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Hlídka rozhodla o umístění na záchytku. Svým jednáním je šestapadesátiletý muž podezřelý z přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Záležitost byla postoupena k projednání příslušnému správnímu orgánu. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář