Alkohol za volant nepatří. Jeden z řidičů má dokonce dva platné zákazy řízení

Alkohol za volant nepatří. Jeden z řidičů má dokonce dva platné zákazy řízení
ilustrační foto

V sobotu zachytili policisté v prostějovském regionu hned tři řidiče pod vlivem alkoholu. Jeden z nich měl navíc i dva platné zákazy řízení.

V sobotu 15. června 2019 kolem půl čtvrté v noci kontrolovali policisté v Mostkovicích malý motocykl Shenke. U třiadvacetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu lehce přes 1‰. Po poučení se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až jeden rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je podezřelý sedmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot Boxer, kterého kontrolovali policisté v sobotu 15. červcna 2019, krátce před desátou dopoledne, v Němčicích nad Hanou. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 0,80‰ alkoholu v dechu. Zadrželi mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Ve stejný den, tentokrát kolem půl dvanácté dopoledne, pak kontrolovali policisté v Prostějově osobní motorové vozidlo Alfa Romeo. „U osmačtyřicetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 1,4‰ alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami pak kolem 1,6 a 1,5‰ alkoholu v dechu. Navíc zjistili, že řidič má uloženy hned dva platné zákazy řízení, a to až do prosince 2023. Další jízdu mu zakázali. Nyní je tak podezřelý hned ze dvou trestných činů. Trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. (red)

Ilustrační foto: PČR

Komentáře

Dostane třetí a jede se dál...

Poslat nový komentář