Matku napadl sekerou. Policisté ho obvinili z vraždy

Matku napadl sekerou. Policisté ho obvinili z vraždy
ilustrační foto

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v těchto dnech zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

„Ve čtvrtek 13. června 2019 krátce před devatenáctou hodinou jsme přijali oznámení o napadení ženy z Šumperska. Policisté na místo během pár minut dorazili a od napadené pětašedesátileté ženy zjistili, že na ni doma sekerou zaútočil její třiačtyřicetiletý syn. Zraněné ženě se podařilo útoku ubránit a z domu utekla k sousedům. Policisté na místě okamžitě podnapilého muže zadrželi," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Žena byla převezena do nemocnice v Šumperku. Na místo události byli přivolaní kriminalisté z krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří si věc převzali.

„Motivem útoku byly pravděpodobně dlouhodobé rodinné neshody mezi matkou a synem. Obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby.

Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let," doplnil Hejtman. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář