Mladík z Prostějova přišel o batoh v Olomouci. Muž z Přerovska v Prostějově

Mladík z Prostějova přišel o batoh v Olomouci. Muž z Přerovska v Prostějově
ilustrační foto

V neděli 16. června 2019 přijali prostějovští policisté oznámení dvacetiletého mladíka z Prostějova. Ten policistům sdělil, že předchozího dne mezi osmou a půl devátou hodnou večerní mu dosud nezjištěný pachatel na Žižkově náměstí v Olomouci odcizil sportovní batoh. Ten měl muž odložit nedaleko sebe a v době činu byl bez kontroly.

S batohem mladík přišel mimo jiné i o peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí, klíče od domu a sluneční brýle. Celkem poškozený způsobenou škodu vyčíslil na 3 350 korun. Věc policisté šetří pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přestupku proti majetku. Za uvedený přečin pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, za přestupek pak pokuta.

Ve stejný den policisté obvodního oddělení Prostějov 1 přijali ještě jedno, velmi podobné oznámení. Tentokrát je učinil devětadvacetiletý muž z Kojetína a ke krádeži batohu mělo dojít v Prostějově v Lidické ulici. Tam si měl muž na lavičce ustlat v sobotu večer. Když se v neděli ráno probudil, chyběl mu batoh s osobními doklady, kšiltovkou a sportovními botami. Kromě toho mu neznámý pachatel z kapsy kalhot měl odcizit také mobilní telefon Samsung S4. V tomto případě byla výše způsobené hmotné škody vyčíslena na 3 130 korun.

„Vzhledem k okolnostem případu policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež. Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: PČ

Poslat nový komentář