Nebývale „plodné“ výsledky DBA. Jezdíme opilí

Nebývale „plodné“ výsledky DBA. Jezdíme opilí
ilustrační foto

V pondělí 17. června 2019 v době od 5 do 9 hodin se na silnicích Prostějovska uskutečnila dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. Akce se zúčastnili policisté dopravního inspektorátu a všech obvodních oddělení územního odboru Prostějov. Zkontrolovali celkem 423 vozidel a jejich řidičů. Přitom zjistili 18 přestupků (8 x nevyhovující technický stav vozidla), které vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši 5 200 korun.

Další tři přestupky spočívaly v řízení pod vlivem zakázaných látek (2 x alkohol – 0,45 a 0,31 ‰ alkoholu v dechu, 1 x řízení pod vlivem amphetaminu). Tyto přestupky budou k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu.

Kromě uvedených přestupků policisté zjistili také tři řidiče, kteří jsou podezřelí z trestního činu. Dva řidiči řídili pod vlivem alkoholu (1,33 a 1,51 ‰ alkoholu v dechu) a jeden řidič porušil tři zákazy řízení, které mu byly uloženy v tomto roce. Nejdelší z nich mu končí v lednu roku 2023. Dvěma řidičům podezřelým z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Řidiči podezřelému z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na roky dva.

„Protože je potírání řízení pod vlivem zakázaných látek jednou z priorit i územního odboru Prostějov, budou podobné akce realizovány i během období letních prázdnin. Řidiči by si tak měli dávat pozor a za volant, případně řídítka, usednout až když budou mít jistotu, že nejsou pod vlivem zakázaných látek," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: ber

Komentáře

To nebudou plodné dny,ale konec policejních povalečů.

Poslat nový komentář