Řidič nákladního automobilu měl v dechu skoro promile

Řidič nákladního automobilu měl v dechu skoro promile
ilustrační foto

Ve středu 19. června 2019 prováděli policisté dopravního inspektorátu v součinnosti s pracovníky Správy silnic Olomouckého kraje v Kostelecké ulici v Prostějově akci zaměřenou na kontrolu dodržování hmotnostních limitů nákladních vozidel. Krátce po deváté hodině policisté zastavili a zkontrolovali nákladní automobil značky MAN a jeho řidiče.

Kontrola dokladů k vozidlu i nákladu a vážení vozidla proběhlo bez závad. Stejný výsledek však už neměla kontrola osmapadesátiletého řidiče. U toho policisté dechovými zkouškami změřili hodnoty 0,79 a 0,85 ‰ alkoholu v dechu. Muž výsledky zkoušek přijal a přiznal vypití tří jedenáctistupňových piv a dvou velkých odlivek slivovice během předchozího večera. Pro potvrzení výsledku dechových zkoušek se řidič na svou žádost podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

„Policisté muži na místě zadrželi řidičské oprávnění. Pro své jednání je nyní podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten mu hrozí pokuta od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od šesti měsíců do jednoho roku," doplnil informaci policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář