Tři hodiny čekal na manželku. Pak senior otočil auto a odjel domů

Tři hodiny čekal na manželku. Pak senior otočil auto a odjel domů
ilustrační foto

 

V úterý v podvečer požádal přerovské strážníky o pomoc muž, který uvedl, že se poblíž zahrádkářské kolonie pohybuje zmatená seniorka se psem. Nalézt téměř osmdesátiletou stařenku nebyl problém. Ten začal ve chvíli, kdy seniorka uvedla jen své jméno bez příjmení a sdělila, že před pár hodinami přijela autem se svým osmdesátiletým manželem, který posléze odjel neznámo kam. Jediné další informace, které se strážníci dozvěděli, bylo město, odkud žena pochází – Heřmanův Městec a jména synů. Avšak opět žádné příjmení.

 

Tím začala dvouhodinová pátrací akce. Stálá služba Městské policie Přerov telefonicky kontaktovala Městskou policií Heřmanův Městec. Tamním strážníkům se podařilo vypátrat, o jaké syny by se mohlo jednat. (klobouk dolů v pětitisícovém městě).

 

Doma nebyli. „Podařilo se tedy vypátrat, kde jeden z nich pracuje v Pardubicích, a tak tamější strážníci muže kontaktovali. Ten byl v zaměstnání a dal jim telefon na druhého syna. Toho následně kontaktovali strážníci z Heřmanova Městce a informovali ho o situaci. Syn posléze vyrazil pro maminku do Přerova a vyzvedl si ji na služebně Policie ČR, kde na něj počkala," popsal neuvěřitelný příběh zástupce ředitele MP Přerov Miroslav Komínek.

 

Závěrem kontaktovali strážníci manžela seniorky, který již seděl doma u televize a uvedl, že na ženu čekal v autě tři hodiny. Domů to bylo přes dvě hodiny, tak vyrazil bez ní. A bez psa. „Vše nakonec dobře dopadlo a my děkujeme strážníkům z Heřmanova Městce a Pardubic za pomoc," dodal Komínek. (red)

 

Ilustrační foto: MP Pr

Poslat nový komentář