Pili, kde neměli

Pili, kde neměli
ilustrační foto

Dne 3. července hodinu před polednem si strážník na operačním středisku pomocí městského kamerového dohlížecího systému povšiml muže, konzumujícího pivo v místě, kde to zakazuje vyhláška. Do uvedené lokality v okrajové části Prostějova byla vyslána hlídka, která muže zkontaktovala.

„Nejprve dotyčný strážníkům tvrdil, že žádný alkohol nepil. Poté se pod tíhou důkazů přiznal k vypití piva, které údajně našel ležet, rozpité, na lavičce. Svým jednáním je jednašedesátiletý muž důvodně podezřelý z přestupku, za který mu ve správním řízení hrozí pokuta do výše 100 000 Kč. O předání věci příslušnému správnímu orgánu strážníci muže poučili," uvedla strážník Tereza Greplová.

Další hříšníky, kteří porušili vyhlášku města, strážníci spatřili 4. července v ranních hodinách na náměstí T. G. Masaryka. Dvojice bezdomovců konzumovala víno z dvoulitrové plastové lahve. Z části vypitá lahev s alkoholem byla hlídkou dvojici odebrána. Oba byli poučeni o protiprávním jednání a o předání záležitosti příslušnému správnímu orgánu k dořešení. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář