Za dva dny havarovalo sedm motorkářů. Jeden zemřel

Za dva dny havarovalo sedm motorkářů. Jeden zemřel
ilustrační foto

V pátek a v sobotu vyjížděli policisté v Olomouckém kraji k sedmi dopravním nehodám motocyklistů. Jeden případ dopadl tragicky, zemřel osmnáctiletý mladík. Motorkáři bourali i na Prostějovsku.

V pátek dopoledne se srazily dvě motorky při jízdě ve směru od Křelova na Mohelnici, když najížděla skupina motorkářů na D35. Naštěstí v tomto případě nebyla zranění vážná.

„V pátek odpoledne byli havárií 24letého motorkáře zaměstnaní policisté prostějovského dopravního inspektorátu. Muž havaroval ve Vrahovické ulici poté, co nezvládl jízdu a upadl. I on skončil v nemocnici na ošetření," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V odpoledních hodinách havaroval na motocyklu i cizí státní příslušník, který jel na svém stroji v katastru obce Loučná nad Desnou a po nehodě skončil v šumperském nemocničním zařízení se zraněním.

Ten samý den v podvečer jel 40letý motorkář ve směru od Křenovic na Kojetín. Řízení nezvládl a vyjel mimo komunikaci, kde havaroval do příkopu a taktéž se zranil.

Tentýž den v nočních hodinách došlo i k tragické dopravní nehodě u Otinovsi na Prostějovsku, kdy po střetu s Octavií zemřel osmnáctiletý motorkář. V sobotu dopoledne nezvládl jízdu motocyklista pod Bludovským kopcem, když jel ve směru od Bludova na Šumperk a narazil do svodidel. Po havárii byl motocyklista letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Krátce před polednem odbočovala řidička s osobním vozidlem vlevo mimo komunikaci k hřišti v obci Uhelná a zezadu do ní narazil 43letý motorkář. Také on po srážce skončil v nemocnici.

„Ani jeden z řidičů, u kterých byla možnost provést dechovou zkoušku, nebyl pod vlivem alkoholu,“ konstatovala Zajícová. (red)

Ilustrační foto: HZS Zlk

Poslat nový komentář