Kriminalisté rychle objasnili vraždu ve stadiu pokusu

Kriminalisté rychle objasnili vraždu ve stadiu pokusu
ilustrační foto

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje na konci července 2019 zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Přerovska pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

Ve středu 24. července 2019 dopoledne přijali policisté oznámení o nalezení zraněného devětatřicetiletého muže v obci Lipník nad Bečvou - Trnávka. Policisté po příjezdu zjišťovali, co se na místě událo. Na základě prvotních informací přijeli na místo kriminalisté územního odboru Přerov, kteří provedli ohledání místa činu, zajistili stopy a zjišťovali veškeré poznatky k případu. „Odhalili významné rozpory ve výpovědi a vzhledem k závažnosti případu, přivolali kriminalisty krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří případ převzali a ve vyšetřování pokračovali. Krajským kriminalistům se podařilo za pomoci přerovských policistů a kriminalistů do 24 hodin od oznámení případ objasnit, pachatele zadržet a obvinit jej z výše uvedeného zločinu,“ uvedl krajský tiskový mluvčí Libor Hejtman.

Motiv činu vyšetřovatelé zjišťují. „Mezi dvěma muži pravděpodobně došlo ke slovní rozepři, která přerostla ve fyzickou potyčku. Mladší z obou měl nožem zaútočit na staršího muže, kterého velmi vážně zranil. Oba muži se znali a bydleli v pronajatém bytě, každý ve svém pokoji. Obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost,“ dodal mluvčí.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. (red)

Ilustrační foto: OK

Poslat nový komentář