Dva opilci skončili na záchytce

Dva opilci skončili na záchytce
ilustrační foto

Během jednoho dne minulý týden strážníci doprovázeli dvě osoby na záchytku. V prvním nahlášeném případě se jednalo o devětačtyřicetiletého muže. Ten podle oznamovatele napadal ostatní hosty v hospodě ve Wolkerově ulici.

Po příjezdu hlídky na místo se opilec povaloval po zemi. Vlivem zkonzumovaného alkoholu nekontroloval svoje chování. Nebyl schopen se postavit na nohy ani za pomoci hlídky. Provedenou orientační dechovou zkouškou u něj změřeno 2,72 promile alkoholu. K posouzení zdravotního stavu byl přivolán lékař, který rozhodl o převozu do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

V podvečer vyjížděla hlídka prověřit telefonické oznámení na Plumlovskou ulici, kde se podle oznamovatelky pohyboval muž s kolem, buďto opilý nebo se zdravotními potížemi. Strážníci v uvedené lokalitě spatřili muže vedoucího jízdní kolo. Dotyčný neustále vstupoval do vozovky a tím ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Vlivem požitého alkoholu nekontroloval své jednání a ohrožoval sebe i ostatní. Hlídkou vyzván k provedení orientační dechové zkoušky. Výsledek byl 2,49 promile alkoholu v dechu. I v tomto případě strážníci přivolali lékaře, který měl posoudit mužův zdravotní stav. Nakonec opět rozhodl o jeho převozu a umístění na záchytku do Olomouce. Přestupkové jednání obou pánů projedná příslušný správní orgán. (red)

 

Poslat nový komentář