Stařenku na sídlišti Svobody oloupil šestnáctiletý kluk! Byl na propustce z výchovného ústavu

Stařenku na sídlišti Svobody oloupil šestnáctiletý kluk! Byl na propustce z výchovného ústavu
ilustrační foto znak PČR

V neděli 11. srpna 2019 po šestnácté hodině došlo na sídlišti Svobody v Prostějově k loupeži na osmdesátileté seniorce. Pachatel se pod záminkou, že někoho hledá, nechal ženou vpustit do vestibulu panelového domu. Tam jí násilím vytrhl nákupní tašku a z místa utekl. Incident se obešel bez zranění a způsobenou škodu poškozená vyčíslila na 1 160 korun.

Ihned po oznámení se s ohledem na závažnost věci pátrání po pachateli ujali prostějovští kriminalisté. "Ti případ kvalifikovali jako podezření ze zvlášť závažného zločinu loupež, s trestní sazbou odnětí svobody až na deset let. Provedeným důkladným prověřováním s využitím osobní a místní znalosti se jim jako podezřelého podařilo ustanovit teprve šestnáctiletého mladíka z Prostějova. Ten se již dva dny po spáchání pod tíhou shromážděného důkazního materiálu k činu přiznal. Mimo jiné také policistům označil křoví, kam odhodil tašku poté, co z ní odcizil asi 800 korun. Tašku na udaném místě policisté nalezli a zajistil," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Doposud netrestaný mladík se činu měl dopustit během času, kdy byl na prázdniny uvolněn z výchovného ústavu mládeže. Po přiznání k činu mu byla propustka zrušena a mladík je zpět v ústavu. "S ohledem na nízký věk mu za tento skutek v případě odsouzení hrozí poloviční trestní sazba," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář