Přišel si na více než půl milionu. Neoprávněným podnikáním

Přišel si na více než půl milionu. Neoprávněným podnikáním
ilustrační foto

Z přečinu neoprávněné podnikání viní prostějovští kriminalisté osmatřicetiletého muže z Prostějova.

„Tohoto skutku se měl obviněný muž dopouštět v období nejméně od března 2016 do konce minulého roku tím, že pro různé společnosti prováděl montáž a následnou údržbu a servis výrobního zařízení, přestože měl oprávnění pouze k údržbě a servisu tohoto zařízení. Svou podnikatelskou činností tak přesáhl rozsah svého živnostenského oprávnění. Za provedení nejméně 14 zakázek bez řádného oprávnění svým zákazníkům vystavil faktury v souhrnné výši bezmála 600 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že přes neoprávněně provozovanou činnost takto utržené peníze řádně uvedl v účetnictví a odvedl z nich daně.

V případě odsouzení obviněnému podnikateli za přečin neoprávněné podnikání hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let. (red)

Ilustrační foto: ber

Komentáře

Takže jestli to dobře chápu, tak nikoho neokradl, jen mu chybělo oprávnění na montáž. Naštěstí se nikomu nic nestalo, borcovi dát maximálně podmínku, s tím že zaplatí zpětné revize na těch zařízeních.

To je ale vů..l.Měl si ty prachy brát načerno.Dávat státu daně a makat na něj,no to je ale na 10 let,ne na pět let natvrdo.

Poslat nový komentář