Bránil opilého pánečka. Skončil v odchytovém kotci

Bránil opilého pánečka. Skončil v odchytovém kotci
ilustrační foto

V pondělí 2. září 2019 v odpoledních hodinách si strážníci při kontrolní činnosti a dohledu na veřejný pořádek v okolí hlavního vlakového nádraží povšimli u nedalekého supermarketu ležícího muže se psem. Dotyčný byl opilý, spal a pes se kolem něj pohyboval na volno. Hlídka spícího muže kontaktovala. Pes začal na strážníky dorážet a byl agresivní.

„Dvaačtyřicetiletý muž byl vyzván k uvázání psa. Na opakované výzvy nereagoval. Vodítko, které měl u sebe, nebylo funkční. Muž byl ve stavu, kdy se o psa nedokázal postarat. Jelikož hrozilo napadení i kolemjdoucích osob, rozhodli strážníci o odchytu zvířete. Na místo přivolána další hlídka s odchytovými pomůckami. Za jejich pomoci se podařilo rozzuřeného psa odchytit. Poté byl převezen a umístěn do odchytového kotce na služebně MP," uvedla strážník Tereza Greplová.

Dalšími úkony bylo zjištěno, že muž nemá psa očipovaného, nemá zaplaceny poplatky a ani ho nemá přihlášeného na magistrátu města Prostějova. Svým jednáním je dotyčný podezřelý z několika přestupků. Veškeré jeho protiprávní jednání projedná příslušný správní orgán. O tom byl muž poučen. Dále byl poučen o tom, kde si může svého psa vyzvednout. Po projednání celé záležitosti místo opustil. (red)

Ilustrační foto: MP

Komentáře

A na vnitroblok pecky nikdy asi neprijedou. Je jím asi celkem fuk že tu kousek od dětského hřiště kde si hrají děti, tak kousek od nich chlastaji bezdomovci a jeste sprostě porvavaji. Tak je to denně. To policajti neřeší.

Poslat nový komentář