Muže okradl pracovník banky. Falešný

Muže okradl pracovník banky. Falešný
ilustrační foto

Další z podvodů z kategorie bank řešili přerovští policisté. Podvodník okradl klienta o víc než 180 tisíc korun Po telefonu.

„V úterý kontaktoval „pracovník banky“ svého klienta, který má u peněžního ústavu založený účet, s dotazem, zdali byl informován o tom, že banka provádí změny v zabezpečení. Po kladné odpovědi poškozený souhlasil s tím, že mu bude zaslána SMS s bezpečnostním kódem pro identifikaci zabezpečení účtu. Po doručení kódu se „pracovník banky“ s majitelem účtu spojil a chtěl po něm přijatý kód, což poškozený akceptoval. Následující den byl muž kontaktován, tentokrát již skutečnou pracovnicí banky s tím, zdali zadával nějaké pokyny k platbě, protože z jeho účtu bylo odčerpáno necelých 184 500 Kč a navíc došlo ještě k pokusům o výběr dalších peněz," popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Neznámý podvodník tak muže připravil o značnou částku naspořených finančních prostředků. Případ jsme převzali a šetříme ho pro trestný čin neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací s tříletou trestní sazbou odnětí svobody,“ dodala mluvčí. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář